May 16, 2013

cabaran pre konvo : backpacker part 2

hai hai! jakarta 
hihi

sambungan dari entry nih. sebab ade yang duk tanye "eh shida bagitau la ko pegi jenjalan kat mane" haha maka aku sambung journey kiteorang yang okay la rather than nothing nie kan. ahaks ;)

day 1 : sampai je kat stesen bus seksyen 17 SA tuh, kami terpegun. ingatkan ada accident ker ape rupenye orang ramai mostly students berebut nak naik teksi. dieorang tak queue tau dieorang macam tunggu berdiri reramai. teksi pulak datang sebijik sebijik.  kat sini skill mencilok amat diperlukan. badan kurus untung la berebut teksi cepat je dapat.. kihkih.

pagi tuh, mandi solat then pegi DATC. kawan dah bagitau makan la dulu nati kat sane cafe jauh. takde! kami tak dengar cakap. naik bus uitm pegi sane. free.. jimat di situ.. pukul 8 dah ada kat DATC. sebelum sampai kami survey area stadium uitm.. haha.. rajin kan.. sampai je gegelak makan tunggu wani izyan. bercakap dengan abg yang paksa kami amek photoshoot dengan die.. kahkah.. tup tup muncul daus dengan gaya melambai.. pastuh amin dari jauh lagi duk sengih then wani. izyan paling lambat..booo~~ *motip*

shortkan cite, tengah hari tuh wani bawak makan kat restoran comel ade bentuk love kat meja.. maybe wani tau kiteorang tak makan lagik.. siap buat muka kesian .. hehe.. malam tue, hajat hati nak pegi i-city. sebab nampak kot dari koridor nak pegi tandas hostel. abg datang amik tapi tersekat dalam jem kat area stadium kelana jaya. time kasih la buat perhimpunan kat situ. :'( kesian abg kita dari kul 9 sampai kul 12 tak boleh nak gerak duk je dalam kete tau. kami pulak tunggu kat uitm sempat lagik pegi shopping kat booth depan kolej..

tengah hari esoknye kami makan kat seksyen 2. amek nasi putih udang masak merah sayur air dengan kerabu mangga hanya rm2.50 je! murah sangat..air milo pulak dalam gelas besar 2 hengget je!  balik hostel packing packing barang abg datang ambil bawak jalan jalan dekat dataran merdeka. tengah tengah hari ade jugak pelancong siap terlentang atas rumput ambil gambar ramai ramai. tak mau lah aku.. tapi ambil jugak gambar sampai mata tertutup panas sangat. last sekali bawak pegi masjid india. sebab dah taktau nak pegi mane plus masa tak cukup. balik hostel um yang unik, rehat rehat solat maghrib then gerak ke hentian putra. ramai sangat orang dengan busnye banyak jadik kena tangkas nama bus diumum terus lari naik bus. tangkas kena ade!

simple je kan? tapi banyak moment yang lawak plus bengongness sikit. share dengan bff yang datang je.. muahahaaaa

esok i datang lagi tau SA..
=)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...