April 30, 2013

sim toolkit (TAP)

phew!
semalam pegi buat buku bank.. bank kunen singa mengaum dan bank islam. singa ker rimau? rrrr.. persediaan nak posting. sebenarnye bukan satu keperluan pon kena bukak dua dua bank tuh tapi abang suh buat mybank, akak suh bukak bank islam. jadik aku bukak both so xde la yang merajuk pandangan tak diterima kaaaan.. ^-* dan hari nie pegi buat akuan berkanun... yeay yezza settle!!!!

btw, masa kat bank islam tuh, die bagi aku dua card.. satu kad atm dan satu lagik ala ala sim card.. akak bank mitak sim card tepon, dengan muka blur tak paham aku bagi je la.. memula ingat die nak tukar sim card aku, dalam hati eh eh pesal plak nie.. dah la tue, mitak plak tepon.. rupenya benda alah tue die lekatkan di sim card and masukkan dalam tepon cam biasa.. on tepon macam biasa then ada satu applikasi dalam tepon tuh nama  "sim toolkit".. aku jakun baru tahu.. =P

yang best pasal sim toolkit nie :
kita boleh nak check balance, transfer duit dari akaun kita kepada akaun orang lain, prepaid top up aha yang nie syok sebab korang bole topup anywhere anytime. tak payah dah nak susah susah pegi kedai asal duit ade dalam akaun je :') bayar bill jugak boleh macam ptptn,  tabung haji  jugak bayar utilities (termasuk maxis celcom digi postpaid, TNB jugak bole tau ) yuran ipt dan zakat pon boleh! bagus betei kan.. dan ade lagi function yang aku tak bape nak amek kesah macam check management.. hah pe benda tuh?

bila ada orang nak guna aplikasi nie curik curik, tak payah risausebab aplikasi nie ade password..double yeay! bole letak tepon merata kat umah.. haha.. bukan satu malah dua password die nak.. satu bila nak bukak aplikasi nie dan satu lagi password card atm bila kita nak buat payment contohnye.. baru lah rasa secure kan dan perkhidmatan nie free, tak guna internet.. jimaat duit di situ. yuhuuuu

memang aku tak salah taip.. ianye FREEEEE  dan tak guna INTERNET =D
sesape nak try, cecepat la buat akaun bank islam..
ker aku sorang je yang baru tau?
 *pengsan
8)


p/s : hai cik izyan. saje nak  gitau aku dah siap semua.. noob tak? ahaks =)
cik azie jeles? hiks *-*








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...