July 31, 2012

dulu sekarang perjalanan hidup lah sangat

selamat berpuasaaa! :)

meh sini nak bagitau perihal aku yang dulu dan sekarang. insyaAllah makin berubah sikit sikit. sape yang rasa hmm tak pape je blog nie sila menjauh. sssh! go away! ;)

#DULU
aku rasa dulu aku sangat sangat teruk.
*geleng geleng angguk angguk kepala*
sebagai contoh lah. suka sangat tido lewat malam.
 study?
no! no! no!
online. fesbuk. maklum la baru kenal hape itu pesbuk.
maen handphone.
tengok video youtube memanjang. yooo yoo ooo je.
bila esok de test quiz baru terhegeh hegeh nak konon2nye bace paham hafal.
tapi sempat jugak time tuk fb dan bende yang melalaikan.
=(
nak sedih pun dah tade guna.
tapi part yang bagus sikiiit bila zaman belajar, masuk lab je aku cepat siap.
pastuh da siap sibuk pegi kacau kawan kawan. dah dapat balik amek beg tanya ape nak masak bla bla.
padahal kawan tengah concentrate habes  kaw kaw. balik umah masam muka.
part yang aku ingat lah.

part kawan plak.
kawan hookay je.
puji, mengata, tertawa, menangis semua sama sama.
kami semua 7 orang.
time ketawa semua boleh share.
tapi yang private sikit takkan nak share dengan semua kan?
just a few je lah kan. tapi papepun kami rasa bagai sebuah FAMILY.
rapat. insyaAllah.

dulu time masih kat matrik. oh yang atas tue time masuk kolej.
matrik dulu mesti je ada bende yang membuatkan aku lalai.
ye lah 1st time berjauh dari mak ayah.
terlalu hepi. hohooray.
terlalu sedih. soob sooob.
duit plak banyak. berK kepuk kepuk dalam bank.
mula rasa study reramai, berjalan jalan dan hidup as budak matrik
amat amat SUSAH nak kejar masa, kejar kelas etc.
tapi alhamdulillah time matrik dulu solat tak tinggal.
maghrib isyak berjemaah dengan rumet :D

#sekarang
hmm sekarang. aku rasa semakin memahami ape itu hidup.
dari segi material.
kena kira sendiri perbelanjaan dengan duit yang hanya beratus je.
untuk tambang bus, sewa rumah, internet, makan, pakai.
bila nak berbelanja pun kena kira. cukup tak sampai masuk next duit.
hakikat! duit susah nak dapat tapi amat senang untuk dibelanja.

dari segi agama. alhamdulillah. hidayah patut dicari bukan ditunggu :')
memang masa kat kolej, jujur dikatakan.
solat subuh asyik rongak je.
means that solat lewat, terbabas, dan berbagai lah.
azam je lebih nak bangun awal tapi buatnye derk!
tapi sekarang alhamdulillah.
solat tak terbabas. rasa syook sangat bila dapat solat.
rindu nak berjumpa denganNya.
bercerita segala masalah. bukan pada manusia tetapi kepadaNya sang pencipta.

pernah menangis teresak2 bila solat.
2 kali okay. cabaran yang amat!
alhamdulillah tuhan memberi kekuatan.
yang mungkin tidak dapat dilihat oleh orang lain tapi dapat dirasai dalam diri aku,
syukur sangat sangat.

banyak yang nak ditulis tapi takpe lah.
*pang*
realiti! hooi baju tak iron lagi. esok kene keje.

# sangat sangat tersangat menyesal sebab tak study bebetul dulu.
# sorang besfren marah sebab tinggalkan matrik. bff, ade hikmah di sebaliknye okay :')
#rindu nurul sayang si ototoxicity budak pekak badak. hehe

si oto dan si banyak cakap.

dulu bole pegang pegang tangan.

hot fm pasang lagu raya. demn! lambat lagi nak raya.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...