June 28, 2012

cemburu


“Betul.
Saya memang cemburu.
Cemburu melihat awak sangat rapat dengan Dia.
Cemburu awak banyak menghabiskan masa mengingati Dia.
Cemburu melihat awak selalu mengalunkan irama mengikuti rentak Dia.
Cemburu apabila awak sedang bahagia sedang cinta si Dia.
Sedangkan saya??
Saya banyak menghabiskan masa dengan perkara sia2.
Saya masih lagi menyanyikan lagu pelbagai budaya.
Dan paling ketara saya masih mencari2 cinta hamba si Dia.
Alangkah hina nya diri saya.

Semoga awak yang membaca bukan seperti saya :’(”

-luahan  seorang hamba
coy paste dari tumblr

kebelakangan ini
rindunya kepada Dia semakin memuncak
dalam aku mencari kekhilafan diri
semoga aku mendapat  nur dan hidayah dari Dia
salam sayang 
-ieda maris-
=)



June 23, 2012

doraemon..!I Choose Her! #Eh

may peace be upon you.

da lama rasanya tak menaip. ceit~ dah malas rasanya nak tulis taip apa apa kat blog, tweet maupun fb. sebab terlalu ramai yang salah faham. siap ada yang terasa walaupun kata kata itu tidak ditujukan kepada dia. mesti dia ada buat salah, patut la terasa kan? kehkeh. ade yang menganjing nganjing lagi. emo tetibe aku.  okay STOP.

Azimas Binti Abdullah.
 nama secantk peribadi. aku tak tau kenapa boleh nak tulis entry nie untuk dia. maybe sebab aku bace novel M.A.I.D. ada satu watak tue sama perangai macam die. dialah partner aku dalam menjalani praktikal di hospital dot dot. ah! susah nak describe macam mana perangai dia. kalau ada masalah carilah die. dia pasti akan mendengar. rahsia? ceritakan saja pada dia.  mesti selamat tak dibocor. manusia berpegang pada janji?  i choose her! orang kutuk dia. dia tak kisah. sepanjang berkawan dengan dia, almost 3 year, bukan tak pernah tapi jarang sangat nak dengar die mengeluh pasal orang lain apatah lagi mengata mengeji. aku plak sebaliknya. 8) 




pernah tak aku cakap. dia pandai buat lawak spontan. kalau masuk maharani lawak, vote banyak banyak untuk die. tue baru dia cakap sikit aku dah gelak camtu, kalau die buat siap dengan aksi bagai, confirm gelak guling guling aku. confirm!


owh ini aksi skema. skema itu hot. hot itu panas. 
jangan ingat dia skema sangat.. tak! definitely tak! tak caya? okay. nah bukti! 


see?? nampak tak? nampak tak?sape buat sape? dalam realiti,  memang la aku suka BULI dia, MENGATA die, MENGEJEK dia. dah jadi part of my life nak KENAKAN dia, berBUAL dengan die.  dia selamba je. masih mampu senyum. paling teruk pon die jeling je. tapi tahap kekejarangan die macam hujan batu di mesia ni.  okay. cik azimas, maafkan saya. hehee :)



KALAU  dia tengah bersedih, marah, rasa down atau pape perasaan negative, nie sedikit kata kata semangat untuk die.

- kite terlalu menjaga perasaan seseorang, tapi pernah tak seseorang itu menjaga perasaan kita? kita selalu ingin buat seseorang itu bahagia, tapi pernah seseorangitu buat kita bahagia? kadang kadang kita sakit coz seseorang, kita tak pernah tunjuk pun. tapi pernah seseorang itu tau kita sakit? - nadia.

- when i pretend to be strong, no one sees my hidden tear except Allah. when i'm sad and need a shoulder to cry on, no one support me but Allah.  pleasing a human is very difficult,  pleasing Allah is the easiest. people sometimes punish me for mistakes i have not done, Allah ignores and excuses the ones that i did.  this is Allah, The Greatest, The Most Al Mighty, The Most Beneficent, The Most Merciful, and all praise belongs to him- - tumblr



semoga persahabatan kami kekal sehingga ke hujung nyawa :)
ameeen :)




June 08, 2012

escape. away.

peace be upon you.



hanya satu permintaan hati.
ingin melangkah pergi 
 menuju ke pangkuan ibu bapa.

kerna

diri ini
juga hati ini
tidak terdaya untuk berdiri 
berdiri untuk memuaskan hati orang lain
yang tidak mengerti erti sebuah keberkatan.
:')








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...