October 14, 2012

kade kade



Kade2 kito amik mudoh jah hal2 saem & ore skeliling kito. Sapa la so tahap tuh bilo ado bendo unexpected jjadi kedio,barula kito ssero 'rrraaa'. Hargailah ore2 hok Allah hadirkae dale idok kito. Buke sajo2 Allah takdir lagu tuh. -



:)

copy dari syella kamchap



October 10, 2012

The Wanted

aku nak layan semua orang sama je. takde beza. bila mesra, mesra semua. tinggi kan keinginan aku.

dengan situasi sekarang, boleh ke?

# tadi memang dah hampir menangis. tapi aku cekal. die die dan die yang bercakap dengan aku, nak pujuk aku, terima kasih. memang tak boleh nak bercakap banyak, nanti mengalir air mata. takpe, saya cool :D



makanan je yang boleh membahagiakan aku.
abc special satu. hik!


# terima kasih die. die. die. dan untuk nadia, hanis. thanks buddy. selalu teman walau jauh jaraknye. senantiasa ada walau korang dalam class, tengah shopim =P

# muka aku memang horror kalau tak senyum. muncung muncung memanjang. kesian -.-



mengharapkan kebaikan, keburukan menjelma.
mengharapkan bintang bulan bersinar, rupanya ribut yang melanda.
hujan. sejuk =/

tapi kadang kala mendamaikan. irama air hujan :')

October 05, 2012

like a rose ;)


“like a rose that becomes fresh with the touch of water
such is my heart, becomes fresh at the sight of you.” ;)




September 30, 2012

ahad. mukabuku.

hari sabtu. macam biasa. duk rumah lepak.

hoi! hoi!

hari ini hari ahad lah.

maaf. aku masih terikut style cuti kelantan. hik! okay.

hari ahad.

bosan tak payah nak cakap la. memang bosan tahap cipan. tetapi nasib baik ade muka buku...!

*tepuk tangan amai amai*

muka buku. sejak datang jb nih, bende tu lah yang mengisi masa lapang. boleh kata tiap masa menghadap bende tu. tapi disebabkan hal peribadi sikit, aku dah tak nak bukak eh nak jarang bukak. siyesly lah. dah malas nak bukak. #terasa ker.

hoi! hoi!

ingat ni twitter..!

* tweet tweet si burung biru*






tapi tak tau la berapa lama boleh bertahan. okbye!



September 29, 2012

berbaloi baloi~~

berbaloi ker tak?

aku cancel trip dengan ex rumet aku hanya untuk meluangkan masa pergi trip dengan kawan semasa.

berbaloi ker tak?

aku simpan duit untuk sesuatu yang tak pasti. contohnye : $%^&*

berbaloi ker tak?

aku terkilan.

berbaloi ker tak?

aku ikut segala kata kata mereka selama ini.

berbaloi ker tak?

aku berasa marah.

berbaloi ker tak?

aku korbankan apa yang aku nak dan apa yang aku ada untuk memenuhi setiap impian dieorang.

jawapannye : tak berbaloi. kerana setiap keputusan semuanya di tangan aku. tentang aku. tiada sesiapa yang memaksa dan tiada siapa yang mendesak. segalanya telah ditentukan. just flow the path. semestinya ada hikmah. =) dan yes! jadikan ianya sebagai pengajaran. hik!

selamat berhujung minggu uol......!





keluar. explore. lihat. dunia -iedamaris-:)

September 25, 2012

aurat.


AKU NAK SANGAT TUTUP AURAT DENGAN SEMPURNA.. TAPI.....

Kawan A : Pernah tak kau terfikir satu perkara?

Kawan B : Mende??

Kawan A : Hmm.. aku ni dah la tak sempurna tutup aurat..

Kawan B : Ko jangan cakap camtu. Aku pun..

Kawan A : Aku kadang-kadang pakai baju tangan pendek. Tudung pakai camtu-camtu je. Tak pakai anak tudung.. Tak pakai stokin. Ak risau la..

Kawan B : Kiranya kau nak cakap yang kau dah tak selesa la erk bila pakai camtu??

Kawan A : Hmm.. Aku tingin nak berubah sebenarnya.. Tapi.. aku risau orang tak leh nak tima perubahan aku nanti. Ko tau kan geng kita tu camne.. Fashionable..

Kawan B : Bagi aku, kalo ko betol-betol nak berubah go ahead. Aku faham apa yang kau cakap tu. Memang dah tanggungjawab kita kan tutp aurat. Tapi, kau dulu la berubah. Aku tak dapat hidayah lagi. Tak sampai seru orang cakap.

Kawan A : Aku bukan nak bagi ceramah dekat ko.. Tapi, aku pernah tepikir camni tau. Konon-kononkan kita pegi jalan-jalan kat mall mane-mane la kan, dalam keadaan kita tak tutup aurat. Nak dijadikan cita, sampai sudah ajal kita time tu. Kita maybe accident or mati dengan tiba-tiba. Aku takut aku tak sempat nak mengucap and mati dalam keadaan macam ni, dalam keadaan tak tutup aurat. Sebab aritu aku ada baca kat fb, ustaz mane tah cakap, "perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencenderungkan orang lain kepada perbuatan maksiat , rambutnya sebesar punuk unta. Mereka ini tidak akan boleh masuk syurga, serta tidak dapat akan mencium bau syurga, padahal bau syurga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian ."
(Riwayat Muslim)

Kawan B : Amboi ko, sekali ngan hadis kau kasik erk.

Kawan A : Aku cuma nak bagi evidence je. Kau jangan salah faham pulak. Hmm.. Kalo nak tunggu hidayah, memamg takkan datang free-free. Kita kena carik hidayah tu. Aku rasa kita kena berubah sekarang.

Kawan B : Diam..

Kawan A : Aku takut hidayah atau pun apa yang aku dan kau rasa sekarang ni, cuma datang sekali saja. Rugilah kita kalo tak sambut seruan Allah ni. ="(

Kawan B : Aku pun rasa camtu gak. Tapi, aku tak tau nak start camne.

Kawan A : Apa kata kita start dengan stop pakai baju tangan pendek, seluar ketat.. Then, kita cuba pakai tudung yang tak jarang and menutup dada. Pastu kita biasakan diri dengan pakai stokin pulak. Amacam??

Kawan B : Okey jugak cadangan kau tu.. Aku setuju. InsyaAllah. Mudah-mudahan kita mampu berubah menjadi yang lebih elok. Amin.

Kawan A : (Tersenyum) InsyaAllah. Kalo kita tolong agama Allah, Allah akan tolong kita.. Amin. Permudahkanlah kami Ya Allah.. Jangan sampai kami tak berubah kerana mencari redha manusia.

copy paste dari fb.. =)

Photo: AKU NAK SANGAT TUTUP AURAT DENGAN SEMPURNA.. TAPI.....

Kawan A : Pernah tak kau terfikir satu perkara?

Kawan B : Mende??

Kawan A : Hmm.. aku ni dah la tak sempurna tutup aurat..

Kawan B : Ko jangan cakap camtu. Aku pun..

Kawan A : Aku kadang-kadang pakai baju tangan pendek. Tudung pakai camtu-camtu je. Tak pakai anak tudung.. Tak pakai stokin. Ak risau la..

Kawan B : Kiranya kau nak cakap yang kau dah tak selesa la erk bila pakai camtu??

Kawan A : Hmm.. Aku tingin nak berubah sebenarnya.. Tapi.. aku risau orang tak leh nak tima perubahan aku nanti. Ko tau kan geng kita tu camne.. Fashionable..

Kawan B : Bagi aku, kalo ko betol-betol nak berubah go ahead. Aku faham apa yang kau cakap tu. Memang dah tanggungjawab kita kan tutp aurat. Tapi, kau dulu la berubah. Aku tak dapat hidayah lagi. Tak sampai seru orang cakap.

Kawan A : Aku bukan nak bagi ceramah dekat ko.. Tapi, aku pernah tepikir camni tau. Konon-kononkan kita pegi jalan-jalan kat mall mane-mane la kan, dalam keadaan kita tak tutup aurat. Nak dijadikan cita, sampai sudah ajal kita time tu. Kita maybe accident or mati dengan tiba-tiba. Aku takut aku tak sempat nak mengucap and mati dalam keadaan macam ni, dalam keadaan tak tutup aurat. Sebab aritu aku ada baca kat fb, ustaz mane tah cakap, "perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencenderungkan orang lain kepada perbuatan maksiat , rambutnya sebesar punuk unta. Mereka ini tidak akan boleh masuk syurga, serta tidak dapat akan mencium bau syurga, padahal bau syurga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian ."
(Riwayat Muslim)

Kawan B : Amboi ko, sekali ngan hadis kau kasik erk.

Kawan A : Aku cuma nak bagi evidence je. Kau jangan salah faham pulak. Hmm.. Kalo nak tunggu hidayah, memamg takkan datang free-free. Kita kena carik hidayah tu. Aku rasa kita kena berubah sekarang.

Kawan B : Diam..

Kawan A : Aku takut hidayah atau pun apa yang aku dan kau rasa sekarang ni, cuma datang sekali saja. Rugilah kita kalo tak sambut seruan Allah ni. ="(

Kawan B : Aku pun rasa camtu gak. Tapi, aku tak tau nak start camne.

Kawan A : Apa kata kita start dengan stop pakai baju tangan pendek, seluar ketat.. Then, kita cuba pakai tudung yang tak jarang and menutup dada. Pastu kita biasakan diri dengan pakai stokin pulak. Amacam??

Kawan B : Okey jugak cadangan kau tu.. Aku setuju. InsyaAllah. Mudah-mudahan kita mampu berubah menjadi yang lebih elok. Amin.

Kawan A : (Tersenyum) InsyaAllah. Kalo kita tolong agama Allah, Allah akan tolong kita.. Amin. Permudahkanlah kami Ya Allah.. Jangan sampai kami tak berubah kerana mencari redha manusia.


P/s : Kepada yang ada terdetik di hati untuk lebih menjaga diri dan menutup aurat selengkapnya, lakukanlah perubahan tersebut. Ingat. bukan redha manusia yang kita cari. Bukan manusia tu yang akan bagi kita masuk syurga atau neraka.

Tabahkan hati. Mohon lah pada Ilahi. InsyaAllah, Allah Maha Mengetahui. Sapa yang betol-betol berkeinginan, InsyaAllah Allah akan tolong. Percayalah.. moga Allah redha.

"perempuan yang memelihara auratnya memang awesomeee !"

sy tegur anda kerna saya sayang anda, anda saudara saya. saya mahu kita semua masuk ke syurgaNya yang mengalir di bawahnya sungai - sungai yang mendamaikan jiwa.

sekadar share from http://www.facebook.com/photo.php?fbid=353934764630847&set=a.329603077064016.83858.100000429806291&type=1&ref=nf


Women should not be like the moon which everyone can see and admire, they should be like the sun which makes the viewers lower their gaze

September 22, 2012

week vacation

check tiket fligh ke melaka?

done!

okay joom bergerak..

pooon poon.. kreeeeek!  mane ade flight. guna bas aje lah habes  gaya datin gangnam .. T__T

flight terus ke melaka.. ahak! ;)


okay dokie.. dah sampai melaka. semua turun. jangan berebut. makanan banyak kat mc nih.. eh! oh sesampai je melaka, terus semua serbu kedai makan. lapar sejak pagi kurang makan, makan pon roti je. sadis huh. sebenarnye sejak duk jb nih, makanan yang bergoreng dan masakan panas je aku hadap. tiap tiap hari nasik ayam sambal. malam plak tomyam daging + telur dadar n milo ais. naik muak pon ada tapi nak buat camne. dah yang tue je tekak bole masuk. masakan berlemak susah nak dapat. kira makan kat mc tue dah heaven giler.

pastue naik cab pegi micost. call call mesej bb tak angkat. ah sudah. nak pegi mane? nak duk goyang kaki bawah pohon asrama pon dah ditebang. melangkahlah kiteorang ke surau.

lepak lepak surau. naik hostel umah cik yana comel. fuuh naseb baik. rupenye bb xde kredit nak call balik. kesian die. hehe. stay umah yana sampai ke petang. naik office settlekan a few things and pegi mydin. dah banyak berubah dah mydin sekarang. kedai pon banyak tutup. makan ABC. dah lama cari ABC kat mydin jugak yang dapat. excaited kemain! haha. nak jumpe boys there tapi dieorang lambat. time aku kat bawah dieorang kat atas dan jugak sebaliknye. round round sekejab pastu chow dulu  lah geng! haha

pagi esoknye presentation. tak yah sebut lah pasal nie. berjalan tak seperti yang dirancang. haha. ketar abes tangan kaki. last last baca apa yang di depan mata. paham ker tak soal kedua plak. fail sungguh bab nie. tapi syook sebab dapat jumpe nurul. pegi tengok wayang dengan nurul, photoshot sesama. best moments. ayat nurul yang aku boleh bahan gelak. oh mak kau! oh mak kau! dalam cinema.. comel kan?

 nurul yang berbju kotak kotak.


nurul nie rapat dengan semua orang. aku suka dia, senantiasa ada bersama aku kat micost dulu. dan too much bende mengarut lagi kelakar dan sometimes agak sengal tapi fuuuuun sangat yang dibuat bersama darl ♥ aku si nurul nih. lepak dengan the boys kat dataran  pon best tapi aku pendiam banyak. segan..dah lama tak jumpe :')



okay. back to jb. masa aku kat melaka abang aku ada bagitau nak jumpe. masa aku baru je sampai kat jb, die kata die dah sampai melaka. 0.o  pagi esoknye die call cakap nak jumpe aku. die ada dah kat kulai. memang betul betul serius abang aku nak jumpe aku. adek tersayang die. haha tapi kesian jugak kat die. KL --> melaka --> KL --> jb.. dalam masa dua hari..

sempat la bawak die pegi desaru. thanks abang <3 love u mucho.. dia datang dengan bakal kakak ipar. muahehe.. balik malam terus buat report. naseb sempat siap.. =)


p/s : menanti perak trip plak.. wee~~ =D


September 21, 2012

21 y/o yoo!

hyep hyep!
selamat datang tahun baharu. 21 y/o you~~

dan yeah. dah bernafas selama 20 tahun dengan sempurna. tak pernah sesak nafas, short of oxygen. Allah swt telah memberikan kesihatan yang baik. Alhamdulillah :) terima kasih ya Allah swt..

dan selama aku hidup selama dah duplooooh tahun nie, tak ada pape yang aku rasa boleh dibanggakan. well.. setakat nie hidup aku masih menumpang belas ihsan ayah dan emak. masih tak mampu nak berdiri di kaki sendiri. miss my parents mucho aip! dan masih mak dan ayah aku tersenyum bila melihat aku.. alhamdulillah. aku masih dapat menatap ayah n mak aku. hadiah dari Allah swt =)

tapi walau betapa aku bahagia dengan hidup aku, masih dua benda yang membuatkan aku takut untuk menghadapi hidup. yang pertama itu aku boleh baiki lagi, insyaAllah tapi yang kedua itu memang aku dah tak boleh nak ubah. ape kemendennye? nope! rahsia tersisip rapi. hanya Allah swt sahaja yang tahu. bila aku ingatinya, mesti mengalir air mata. biarlah rahsia :) stop with that!




hadiah hari jadi? cukuplah dengan kehadiran mak dan ayah aku. hadiah yang tidak ternilai bagi aku. tak perlu hadiah yang banyak mahal mahal. cukup dengan kehadiran kawan kawan yang wish tak kira through handpone, facebook mahupun twitter. yeah. walau aku tak tunjuk tapi aku menghargainya! yup sangat hokay. tak payah nak touching. stop sedih! aku dah beli something special untuk diri sendiri. hehe.. tak sabar i~~ tahun lepas aku mitak mp3 abang aku bagi handpone. tahun nie mitak ape eh? ade cadangan? wee~~ ^__^


tapi hadiah dari kawan aku yang aku used to be soo rapat ialah hadiah paling special dari seorang kawan kepada aku. walau dia terlewat nak wish tapi ia quite touching la. die nyanyi lagu hepi bufday.. pastue die nyanyi semula sebab  kawan die nak maen gitar. tapi through handphone la. tq is! terharuuuu! friend forever hokay.. :') lepas tue dapat dengar ceramah agama free sikit.. korang hado? *orang nak bagi peringatan je lah. lol me* kawan tetap kawan. nothing can change that :)

however i really hope that someone wish my bufday.. hmm it sokay.. it's just my bufday.. not a big thing huh? paham..  Selalu ada pesan yang tak juga berani kita kirimkan, seperti halnya selalu ada perasaan yang pada akhirnya hanya untuk disembunyikan... =)

But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not. - Al-Baqarah Verse 216

me. grow older
maris :)

September 09, 2012

dilema posting.

esok dah hari isnin..
ada sesape suka hari isnin? angkat tangan..

*pengsan

oh well!

tadi call mak. kat kampung. cerita pasal surat posting dah sampai. beria beria cerita pasal 3 buah negeri yang diminta untuk diisi. ape ape mesti tanya mak. baru berkat kan?

mak diam sekejab. tanya ayah yang tengah drive.
aku makin nervous. dalam hati nak mitak sabah boleh.. haha

mak : kalau mitak kat kelate tak nak ker?
aku : ala. kelate? nak la duk jauh jauh sikit.
mak : selama nie duk melaka ngan jb tue jauh la.
aku : haha
mak : nati susah nak balik raya.
aku : *muka blur*
mak : AYAH cakap pilihan pertama mesti wajib kelate.

dan bila bercakap bla bla bla masuk bab lain dah...!

mak telah menggunakan kuasa veto. menyebut nama ayah. cepat je aku cair. ceit!

*diam. kemas baju nak bawak diri pegi melaka. 

mak : ada duit nak pegi melaka?


=D





raya haritu.comel kan ayah aku =D














September 04, 2012

merah.

peace be upon you :)

dah beberapa hari mood tak betul.
dah tak suka warna pink.
asyik nak cari salah orang.
berdiam diri seperti tak mahu cakap dengan orang langsung.
baca buku romantik jiwang *rumet cakap bila aku sedih moody aku baca buku. demn die perasan*
tiap tiap hari nak beli nasik ayam sambal. * semalam nanes lambat beli dah abes*
rasa lapar tak tentu hala setiap masa. lagak tak mau berpisah dengan makanan. buat filling pun menyempat lagi ngap.
jerawat tumbuh kemain berhari raya.
dan yang paling jelas AKU KURANG BERCAKAP!

hokay. cepat la datang pms T__T

*sengsara

google chrome has stopped working
* campak lappy 





August 04, 2012

15 THINGS ABOUT MY CRUSH

15things about my crush when he texts me i run to the phone like my life depend on it

15things about my crush he had a girlfriend

15 things about my crush he remember my birthday =)

15 things about my crush he remember both my phone numbers =)

15 things about my crush he is dark, short. =)

15 things about my crush he has amazing sense of humor =)

15 things about my crush we just texting  each other this morning. from 10 am to 1 pm =)

15 things about my crush his laugh make me laugh. his smile make me smiles. his personality make mine show

15  things about my crush. my crush has style and cute smile

15 things about my crush. makes me smile at my phone like an idiot

15 things about my crush. funniest person i ever meet

15 things about my crush. we talks like best friends, play like children, argue like husband and wife.

15 things about my crush. he is the only person i'm texting while i'm doing my job.

15 tings about my crush. he always know what to say or do to make me happy.

15 things about my crush. he's malay.

#  cetak rompak dari twitter. malam hujung minggu yang kurang pengisian rohani beginilah jadinya *__*





August 03, 2012

najis si anjing dan si ba&*

hari tuh.
eh dah beberapa bulan dah sebenarnya.
pegi jusco tebrau. window shopping. pergi dengan kawans.
masuk dalam satu kedai nie.
agak popular kedainya tapi bukan kedai buku POPULAR okay!
tengok tengok baju baju dieorang yang hookay bole la tapi mahal. tak berbaloi.
biar kalah membeli menang memakai. <-- qoute time miskin papa kedana si student

lepas tu pegi yang bahagian kasut.
"hmm cantik. nak try lah"
kasut warna merah. belek belek sambil mulut ternganga.
"pakai lah. tak beli pon takpe"
dah siap pegang dan posing manja manja   dengan kasut di tangan.
letak kat lantai.
tengok ade tulisan merah dalam kasut tue.
"appe ittew?"
alamak! PIG LINING okay!
babi!
eh bahasa sopannye cik khinzir. 

*baling kasut kepada salesman melayu yang tak bagitau awal awal*

berat hoi kalau terkena najis mughallaah nie (anjing, babi )
susah cara nak cucikan die. 
tapi takpe kamu kamu kamu jangan pucat lesi bak tak makan seminggu.
kalau terkena, nie step die.


oh! jangan terharu sangat.
gambar ni aku curi dari fb dr cinta.
tengok watermark pon dah tau =P


lepas terkena camtue, terus keluar tergesa gesa.
tangan sibuk duk call kawan yang agak alim sikit nak tanya kena basuh camne. 
kena dengar bebelen jab tapi takpe lah! 
sebab
die explain bla bla bla
dipendekkan cerita
tak payah cuci cara najis mugallazah sebab masa tu tangan kaki aku dan kasut tu kering!
fuuuh! nasib baik
*senyum*

dah penat tepuk  tak nak bagi nyamuk sahur memalam.
ok bye!








July 31, 2012

dulu sekarang perjalanan hidup lah sangat

selamat berpuasaaa! :)

meh sini nak bagitau perihal aku yang dulu dan sekarang. insyaAllah makin berubah sikit sikit. sape yang rasa hmm tak pape je blog nie sila menjauh. sssh! go away! ;)

#DULU
aku rasa dulu aku sangat sangat teruk.
*geleng geleng angguk angguk kepala*
sebagai contoh lah. suka sangat tido lewat malam.
 study?
no! no! no!
online. fesbuk. maklum la baru kenal hape itu pesbuk.
maen handphone.
tengok video youtube memanjang. yooo yoo ooo je.
bila esok de test quiz baru terhegeh hegeh nak konon2nye bace paham hafal.
tapi sempat jugak time tuk fb dan bende yang melalaikan.
=(
nak sedih pun dah tade guna.
tapi part yang bagus sikiiit bila zaman belajar, masuk lab je aku cepat siap.
pastuh da siap sibuk pegi kacau kawan kawan. dah dapat balik amek beg tanya ape nak masak bla bla.
padahal kawan tengah concentrate habes  kaw kaw. balik umah masam muka.
part yang aku ingat lah.

part kawan plak.
kawan hookay je.
puji, mengata, tertawa, menangis semua sama sama.
kami semua 7 orang.
time ketawa semua boleh share.
tapi yang private sikit takkan nak share dengan semua kan?
just a few je lah kan. tapi papepun kami rasa bagai sebuah FAMILY.
rapat. insyaAllah.

dulu time masih kat matrik. oh yang atas tue time masuk kolej.
matrik dulu mesti je ada bende yang membuatkan aku lalai.
ye lah 1st time berjauh dari mak ayah.
terlalu hepi. hohooray.
terlalu sedih. soob sooob.
duit plak banyak. berK kepuk kepuk dalam bank.
mula rasa study reramai, berjalan jalan dan hidup as budak matrik
amat amat SUSAH nak kejar masa, kejar kelas etc.
tapi alhamdulillah time matrik dulu solat tak tinggal.
maghrib isyak berjemaah dengan rumet :D

#sekarang
hmm sekarang. aku rasa semakin memahami ape itu hidup.
dari segi material.
kena kira sendiri perbelanjaan dengan duit yang hanya beratus je.
untuk tambang bus, sewa rumah, internet, makan, pakai.
bila nak berbelanja pun kena kira. cukup tak sampai masuk next duit.
hakikat! duit susah nak dapat tapi amat senang untuk dibelanja.

dari segi agama. alhamdulillah. hidayah patut dicari bukan ditunggu :')
memang masa kat kolej, jujur dikatakan.
solat subuh asyik rongak je.
means that solat lewat, terbabas, dan berbagai lah.
azam je lebih nak bangun awal tapi buatnye derk!
tapi sekarang alhamdulillah.
solat tak terbabas. rasa syook sangat bila dapat solat.
rindu nak berjumpa denganNya.
bercerita segala masalah. bukan pada manusia tetapi kepadaNya sang pencipta.

pernah menangis teresak2 bila solat.
2 kali okay. cabaran yang amat!
alhamdulillah tuhan memberi kekuatan.
yang mungkin tidak dapat dilihat oleh orang lain tapi dapat dirasai dalam diri aku,
syukur sangat sangat.

banyak yang nak ditulis tapi takpe lah.
*pang*
realiti! hooi baju tak iron lagi. esok kene keje.

# sangat sangat tersangat menyesal sebab tak study bebetul dulu.
# sorang besfren marah sebab tinggalkan matrik. bff, ade hikmah di sebaliknye okay :')
#rindu nurul sayang si ototoxicity budak pekak badak. hehe

si oto dan si banyak cakap.

dulu bole pegang pegang tangan.

hot fm pasang lagu raya. demn! lambat lagi nak raya.


July 26, 2012

mari mengeluh

semalam, tengah hari jalan keluar dari bangunan A. hala tuju dilangkah dengan penuh yakin ke arah bangunan OPD sambil mengeluh. jauh woi jauh. niat hati nak jalan cecepat, sampai surau terus semayang.

sambil jalan mata melilau.

masa nak lintas jalan, nampak lelaki yang aku rasa mukanya familiar dan aku kenal. pegang handphone bajet wakil rakyat. naseb kau hencem. niat hati nak pegi surau Opd terus padam. follow wakil rakyat dari jauh. haha. dalam hati memang dah cakap pegi surau bangunan D lagi dekat =)
and yeah. memang betul~~
demn! xde kaitan dengan tajuk *lupekan*

mengeluh  #1
situasi : dalam surau
dah siap amik wudhu, masuk nak amik telekung yang disediakan dalam surau.
takde.
satu pon takde. dalam hati *ceit. ceit. marah tahpape*
lepas tuh ade sorang baru lepas semayang.
"dah siap?"
"dah!"
" saya amik telekung ep?" (muka manis gula melaka)
*angguk*

mase pakai tuh, mengeluh mengeluh. sebab keadaan telekung tuh sendiri.
basah di bahagian dagu. sangat tak selesa.
berperang dengan hati sendiri. dang dang dung nak pakai ker tak. last choice. hamek je lah. solat cecepat.

suda je terus aim dalam hati.

aku nak bawak telekung aku sendiri daah! titik.


keesokannya

mengeluh #2


 situasi : dalam surau jugak
amek wudhu, pakai telekung.
nak amik sejadah. eh apesal takde satu pun?
tengok kiri kanan depan belakang.
tengok depan lagi. kira. 1 2 3 4 5 6 7 8 9~~
orang semayang tak sampai lima orang pon.
mata melilau lagi.
tengok tepi, tengok tepi.
takde!
tengok belakang!
demn! demn! dieorang buat alas tidur!
sigh! sigh! sigh!
*pang!* pegi tampar tiap tiap sorang. berani aku.  :P
tipu lol!















July 22, 2012

0o


Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong .. kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong..


July 09, 2012

we : 91's : exploring jaybee

may peace be upon you!

pheeeeew~! akhirnya. akhirnyaa! setelah tujuh bulan plus hari tah bape, we all dapat keluar dari rumah dengan beberapa niat berlandaskan satu alasan. explore jb! owh bukan semua tapi kami berempat je :( yang lain semua balik kampung. jeles!

hepi saturday monim peeps!


okaay. bukan pepagi sangat pon tapi dalam pukul 11 kami gerak. niat hati nak bekpes kat medan selera selat tebrau plus event KotakMusic pukul 11. okay lah tue. kira lepas bekpes terus gerak ke dataran bandaraya johor bahru. tapi terlepas nak tekan loceng kat medan selera selat tebrau so tempat paling dekat kenalah behenti kat hosp. kahkah. owh owh lupe the best part pasal explore jb is kami explore guna kaki dan pengangkutan awam. kau bole? =P alang alang dah sampai hosp = rumah kedua kami, so snap snap pic sambil pikir nak guna jalan short cut mane nak pegi makan. takkan nak bekpes+lunch dalam hosp kot. tiap tiap hari dah makan kat sini.

welcome! welcome! we warmly welcoming you!  :")

oh yeah. takyah guna jalan dalam bangunan merah hati. nati ade yang kenal. kami guna short cut yang kat luar bangunan. exploooore hosp joom! tapi hari minggu, so xde lah ramai orang. sunyi. agak seram. lucky us, ade jugak pak cik mak cik cleaners. xde lah kiteorang je jalan jalan pusing biar penim pale dalam hsa nih!

hsa. back in 21 year  old before 


kan! kan! kan da bagitau. xde orang. @_@

eh eh. dah lupe ape nak tulis. behenti tengok citer. asyik gelak je. gelak seram. suatu malam kubur berasap. cheese! 


okay. jalan short cut banyak yang tutup. berkunci. ye lah dah hujung minggu. sape nak guna. so, pilih jalan yang agak jauh. dekat dengan restoran ZZ yang pemes amos bagi kiteorang time hari jumaat. makanan agak sedap plus mahal sikit. kehkeh. kena lupekan ZZ sebab dah decide hari nie nak cuba bende yang lain dari yang lain. kata nak explore sangat. perut dah nyanyi lagu patah seribu  =( teruskan perjalanan.


kat belakang tuh bangunan tistle.
kat sanelah kiteorang tinggal.
ade caye?

disebabkan dah pukul 12 lebih dan nak jalan kaki ke medan selera selat tebrau terlalu jauh, decide nak pegi dataran bandaraya dulu ah. fuuuh. harap sangat ade orang jual makanan. boleh ah isi perut alas alas sikit. dah sampai. dah sampai. kiteorang dah sampai. kira okay la dataran nie. kat belakang dataran pon cun tempatnye. kira kalau nak posing tuh bole la. 



tapi part yang tak cunnya ialah! jeng jeng jeng



hwuaaa nak hujan. ingatkan nak hujan je belum hujan lagi. baru je nak usha tengok barang barang jualan kat bahagian depan dataran nie. jalan kat depan sikit semua dah tak tau nak pegi usha barang atau nak patah balik cari tempat perlindungan sebab hujan dah ade rentak sikit sikit. last last cari tempat berlindung sebab hujan lebat kemain uols! memula berlindung kat luar bangunan, pastuh masuk ke dalam bangunan dapat duk atas sofa dengar pak cik pasang lagu hape ntah. sejuk perut lapar nasib baek tak tertido. dalam hati cepat la hujan behenti. naak maaakaan!

rasenye lah dalam kul 1 kot hujan behenti. kira punye hitung tolak tambah semua decide nak kuar dari dataran cari tempat makan. jalan kaki lagi. dari jauh nampak macam ramai orang. macam ade orang jual makanan. jalan separuh jalan nampak macam balai polis plak. jalan lagi nampak macam rumah orang. mata dah rabun kot. jalan je la dengan harapan menggunung. tengok tengok memang kedai. eh bukan. gerai makanan. dekat dengan galeri mawar. kira dalam pagar galeri mawar. kedek kedek lintas jalan. agak ramai pelanggan. kueh mueh muehehe banyak. sume pilih nasik lemak. tak cukup dengan tue mitak pisang goreng. nah amek kau! makan! makan! kira tempat nie femes dengan pisang goreng kot. ramai yang makan tue. memang sedap ah pisang die. net siap tapau lagi. gulp!

niat asal jenjalan.



lepas makan seberang jalan lagi. back to dataran. sebab niat asal kan nak pegi tengok kotakmusic. alang alang dah kuar nih niat asal kena tertunai kaaan? =D pegi je tengok dieorang tengah susun barang lagi. sebab tadi kan hujan. mane barang barang yang tak sempat bawak lari masuk kete memang basah kuyup la. car boot sale.  ade yang tengah lap plastik tudung. ade yang susun barang perhiasan tapi banyak yang jual tudung baju etc. fahrin ahmad pon ade. shila hamzah and pesawat sampai dalam kul 4. lambat ah nak tunggu plus belum sembahyang. nak amek pic dengan FA tapi segan.



gelang 4 sahabat. cun! cun!
aiskrim mesia pon sedap. lima posen sebatang. okaay harga diterima. lulus!

dah panjang sangat. pendekkan plez! dalam pukul 3 kiteorang blah. next is city square. solat pastu jalan kaki lagik. kunun nak explore kat bandar plak. nak cari jalan dhoby dengan jalan sengget and pasar karat. dua je jumpe. yang dhoby punye tak jumpe.jumpe satu lorong yang agak banyak jual makanan tapi tak bape sure malay or chinese penjualnye. persiaran hape ntah. tapi agak frust bila dibagitau sengget n karat nie paling awal bukak kul 8. ah papepon makan dulu pastu baru decide nak buat hape kan. lagipun baru pukul 4. ade 4 jam lagi. agagaga.

makan makan kat dataran sengget. eh eh dah pukul 6. agak lame jugak kiteorang makan plus borak plus niat nak tukar plan. nak tengok movie lah. dah bla bla bla siap tambah air tambah makanan lagi. solat asar and solat maghrib jenjalan jab dalam CS. ingat nak pegi pasar sengget jab then pegi danga bay tapi tengok tengok fuuuuyoooo meriah giler jb time malam.memang tak sangka hidup sangat time malam. siang mati je. kehkeh. pasar die ala ala macam pasar wcy kat kelantan tapi for sure lah wcy lagi meriah. danga bay cancel! hehe. siap ade orang karaoke and ade mak cik serta kanak kanak pompuan menari. kami plak yang rasa malu. ceit~~


semua muka puas dapat jalan jalan makan makan explore explore kenal kenal lepak lepak. time kasih time kasih sebab semua nak keluar hang out. =)

esokny sakit kepala. kahkahkah. 






June 28, 2012

cemburu


“Betul.
Saya memang cemburu.
Cemburu melihat awak sangat rapat dengan Dia.
Cemburu awak banyak menghabiskan masa mengingati Dia.
Cemburu melihat awak selalu mengalunkan irama mengikuti rentak Dia.
Cemburu apabila awak sedang bahagia sedang cinta si Dia.
Sedangkan saya??
Saya banyak menghabiskan masa dengan perkara sia2.
Saya masih lagi menyanyikan lagu pelbagai budaya.
Dan paling ketara saya masih mencari2 cinta hamba si Dia.
Alangkah hina nya diri saya.

Semoga awak yang membaca bukan seperti saya :’(”

-luahan  seorang hamba
coy paste dari tumblr

kebelakangan ini
rindunya kepada Dia semakin memuncak
dalam aku mencari kekhilafan diri
semoga aku mendapat  nur dan hidayah dari Dia
salam sayang 
-ieda maris-
=)



June 23, 2012

doraemon..!I Choose Her! #Eh

may peace be upon you.

da lama rasanya tak menaip. ceit~ dah malas rasanya nak tulis taip apa apa kat blog, tweet maupun fb. sebab terlalu ramai yang salah faham. siap ada yang terasa walaupun kata kata itu tidak ditujukan kepada dia. mesti dia ada buat salah, patut la terasa kan? kehkeh. ade yang menganjing nganjing lagi. emo tetibe aku.  okay STOP.

Azimas Binti Abdullah.
 nama secantk peribadi. aku tak tau kenapa boleh nak tulis entry nie untuk dia. maybe sebab aku bace novel M.A.I.D. ada satu watak tue sama perangai macam die. dialah partner aku dalam menjalani praktikal di hospital dot dot. ah! susah nak describe macam mana perangai dia. kalau ada masalah carilah die. dia pasti akan mendengar. rahsia? ceritakan saja pada dia.  mesti selamat tak dibocor. manusia berpegang pada janji?  i choose her! orang kutuk dia. dia tak kisah. sepanjang berkawan dengan dia, almost 3 year, bukan tak pernah tapi jarang sangat nak dengar die mengeluh pasal orang lain apatah lagi mengata mengeji. aku plak sebaliknya. 8) 




pernah tak aku cakap. dia pandai buat lawak spontan. kalau masuk maharani lawak, vote banyak banyak untuk die. tue baru dia cakap sikit aku dah gelak camtu, kalau die buat siap dengan aksi bagai, confirm gelak guling guling aku. confirm!


owh ini aksi skema. skema itu hot. hot itu panas. 
jangan ingat dia skema sangat.. tak! definitely tak! tak caya? okay. nah bukti! 


see?? nampak tak? nampak tak?sape buat sape? dalam realiti,  memang la aku suka BULI dia, MENGATA die, MENGEJEK dia. dah jadi part of my life nak KENAKAN dia, berBUAL dengan die.  dia selamba je. masih mampu senyum. paling teruk pon die jeling je. tapi tahap kekejarangan die macam hujan batu di mesia ni.  okay. cik azimas, maafkan saya. hehee :)



KALAU  dia tengah bersedih, marah, rasa down atau pape perasaan negative, nie sedikit kata kata semangat untuk die.

- kite terlalu menjaga perasaan seseorang, tapi pernah tak seseorang itu menjaga perasaan kita? kita selalu ingin buat seseorang itu bahagia, tapi pernah seseorangitu buat kita bahagia? kadang kadang kita sakit coz seseorang, kita tak pernah tunjuk pun. tapi pernah seseorang itu tau kita sakit? - nadia.

- when i pretend to be strong, no one sees my hidden tear except Allah. when i'm sad and need a shoulder to cry on, no one support me but Allah.  pleasing a human is very difficult,  pleasing Allah is the easiest. people sometimes punish me for mistakes i have not done, Allah ignores and excuses the ones that i did.  this is Allah, The Greatest, The Most Al Mighty, The Most Beneficent, The Most Merciful, and all praise belongs to him- - tumblr



semoga persahabatan kami kekal sehingga ke hujung nyawa :)
ameeen :)




June 08, 2012

escape. away.

peace be upon you.



hanya satu permintaan hati.
ingin melangkah pergi 
 menuju ke pangkuan ibu bapa.

kerna

diri ini
juga hati ini
tidak terdaya untuk berdiri 
berdiri untuk memuaskan hati orang lain
yang tidak mengerti erti sebuah keberkatan.
:')








May 12, 2012

18 sources of barakah :')





p/s : kadang-kadang hati ini muda merajuk. cepat marah. mudah terasa. mulut ini ringan sahaja mengata memuji mengeji padahal itu semua ciptaan Allah. astafirullah hal azim.  doakan saya menemui mahabbah yang saya cari :')

p/s lagi : saya filling ikhlas. susah nak dibuat tapi insyaAllah.

April 25, 2012

there is telepathy between hearts.

day 3/30 : your idea for perfect first date 

perfect first date.
wink wink
^_^


menunggu :)


aku seorang yang amat simple lagi banyak pimple di pipi. just kidding. haha. untuk seseorang yang nak jadi wink wink toing aku,  idea aku ialah :

♥♥ nak warna baju yang matching <--- macam budak budak lah ko nih :P

♥♥ pakaian mesti kemas, cun ohsem ah. biar terjejol sape yang tengok.  giler ah sape yang pakai serabai time first date. kompem pompuan bagi alasan tak nak couple dengan ko. patah seribu lah ko

♥♥ jangan memandai nak pakai baju wane hitam. hari len tape.   biar la ceria sikit. wane kuning ker, pink ker.. baju lelaki wane pink?? auw auw auw

♥♥ yang paling penting, date tuh kena kat umah aku. double date lah ngn mak ayah aku sekali :) amecam? bagus tak idea aku? 

♥♥ nak first date hari jumaat. ai jumaat ai aku lahir. penghulu segala hari. extra bonus si wink wink toing bila pegi masjid sekali dengan ayah ak. *cair* ah pape je la. yang penting aku suka ai jumaat. rehat pon lame ai jumaat nie.

♥♥ kena mitak kebenaran daripada mak ayah aku untuk die couple dengan aku.  weewiiit. sape yang buat camnie kompem janji aku tak kan jalin hubungan main main dengan die. hyeeee baby. erk

♥♥ lastly, die mestila pandai bermesra dengan ayah and mak aku. tak pandai cakap xpe sebab aku sebaliknya. tapi kena hormat orang tua, tak lokek bagi senyuman, berbudi bahasa sopan.

-----> kenapa perfect first date kena jumpa ibu bapa dulu? aku percaya pada satu je. kalau ayah n mak aku suka dan setuju, so aku akan setuju. sebab orang tua nih pandai tengok tau. susah lah nak explain tapi trust me. if ur dad/ mom say yes, just go on with it. if not, find another man. :)


p/s : rasa dah tulis panjang kemain abes dah idea yang ade tapi kenapa entry masih pendek. uhuks!

pissed off

okaaay. i'm pissed off.
fuh fuh fuyoo!  duk kat departmant accident & emergency (a&e)  nih sangat syoooooook. xde prescription yang nak kena buat terburu-buru. xde orang nak jerit name. bole duduk atas kerusi xde lah lenguh bagai nak tercabut kaki kehulu hilir cari ubat. pagi top up rak/ laci mane yang kurang. naek tengah hari je duk depan filling label kadang-kadang dispense sendiri. part dispense n aku cabut lari.  lack self confidence lol.

bak to the main topic. two days ago, some one said i'm mulu &(^@#. okaay fine. aku bole terima sebab memang aku nih jenis banyak mulut. ringan je nak bercakap senyum gelak ^_^. pastuh tadi terserempak dengan die tuh. mase tuh aku tengah berjalan sambil bersoal balas dengan pak cik dari office department. then die cakap ak berlagak. what the $%^.  memang aku nampak die tersangat nampak. tengok die pastuh terus tengok depan. wakaka. pastu die datang jumpa aku.

little conversation between aku n die 
die : amboi berlagak sekarang yea
aku : kalau saya tegur nati ade orang cakap saya mulut #$%^&
die : ala bergurau je cakap camtu. bla~~~
aku : bergurau pon ade limit die jugak. bla bla bla
die. saya MITAK MAAF bla bla bla~~
aku : diam terus blah. 

okaaay. aku nak tunjuk yang die mitak maaf je. tapi still ak rase marah. tau buat tau plak nak mitak maaf. bole tak pikir dulu sebelum cakap. dah dua kali okaay!


   

update : pada sesiapa yang terasa hati dengan saya, maafkan saya. i still lurve u as a friend :) *kecuali untuk orang yang saya ceritakan di dalam entry ini*

April 12, 2012

day 2/30 : your favorite movie


kuch kuch hota hai! =D

jodoh menghampiri diriku!

dirikudrcinta:

“Selagi belum halal, kita masih punya jarak.❤” Sincerely, me :)

 bace tajuk laju-laju tahap pos laju. ulang-ulang suploh kali tiap kali sebelom tido kalau nak cepat kawen. okeeey?! itu karut U__U.

bukak "si burung biru" bukak "muka buku" tengok ramai sangat post pasal kawen. kaween??  :D whoaa excaited kemain weh. sape x suka nak kawen. tapi tapi tapi tapi saya xde boifren, boboiboy atau anje.. ?camne nie?? umur da masuk duploh satu. saya nak kawen mase umo 23. camne nie?? <--- nie bukan aku okaay..

bagi aku, ianya senang je. bak kata sikembartolol "aku tidak mencari cinta, aku menunggu cinta. menunggu bilanya masa Allah izinkan aku bercinta. 


tapi secara jujurnya bukan semua yang bercouple bagai nak rak tuh akan kawen. tuk mane-mane gadis @ jejaka yang belum penah rasa bagaimana rasa bercouple tuh ak jeles sama korang! sebab 1st love korang ialah suami or wife korang sendiri <-- paham ke idop nih? maksudnye jangan lah senang-senang bagi hati korang tuh kat sesape. biarlah kompem dieorang jadik milik kamu. lagi best couple lepas kawen. erk! ade lagi tak yang macam tuh sekarang nih? nak satu! *pang!* sape yang ade perasaan nak couple tuh sila delete cepat3. sape yang tengah couple, no komen! bhahaaaa


okeeey! serius balik.
 bagi gegurl yang kat luar sane tuk dipermudahkan peroleh cinta, mendekatkan jodoh :)



dan ini satu lagi jadikanlah amalan ;)

melempias rindu,
pada sebuah doa.

bukan twitter jadi medan,
bukan facebook jadi tatapan,
bukan taman jadi tempat pertemuan,
hanya pada Tuhan keluhan hati dikhabarkan.
via -tersenyum melihat langit
insyaAllah jodoh kita telah ditetapkan
letssharestories:

═══════☞  Married or not, must read this Story   ☜══════
“When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I’ve got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.Suddenly I didn’t know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce. I raised the topic calmly. She didn’t seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn’t talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn’t love her anymore. I just pitied her!With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company. She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn’t have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane. When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.In the morning she presented her divorce conditions: she didn’t want anything from me, but needed a month’s notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month’s time and she didn’t want to disrupt him with our broken marriage.This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day. She requested that every day for the month’s duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.I told Jane about my wife’s divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.My wife and I hadn’t had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don’t tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn’t looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me. On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn’t tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.Suddenly it hit me… she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.Our son came in at the moment and said, Dad, it’s time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn’t noticed that our life lacked intimacy. I drove to office…. jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind…I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won’t divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn’t value the details of our lives, not because we didn’t love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart. Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away. At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I’ll carry you out every morning until death do us apart.That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed -dead. My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push through with the divorce.— At least, in the eyes of our son—- I’m a loving husband….The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves. So find time to be your spouse’s friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage! If you don’t share this, nothing will happen to you.If you do, you just might save a marriage. Many of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up Muhammad (PBUH) said: “The believers who show the most perfect faith are those who have the best disposition and the best of you are those who are best to their wives.” “Men are the supporters of women, because Allah has stowed on the one more than the other, and for what they have to provide (for them) from their sources. So the righteous women are obedient and protect in the absence of their husbands that which God ordains to be protected.”(Qur’an 4:34)
truly.madly.deeply. song to my future husben. :)
eh eh apesal lagu lady gaga nih. eh eh  there nothing else i can say =P
ape motif aku sebenarnya nih? huh! sengal? T__T







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...