December 26, 2011

Cik Mokh, Cik Az & Maris

salam :)

okeh! dah genap sebulan duk kat HSA nih. 1st unit pharmacy yang aku and Cik Az ditempatkan ialah Unit TDM.  semuanya pasal darah dan maccine.. eeeuwww darah! naseb baek dalam test tube..  o/0

mase 1st day masuk sini mmg sngt3 bosan.. bende wajib ialah tunggu darah, tunggu darah dan tunggu darah..  bg aku yang cepat terasa bosan nie ianye mmg amat3 membebankan *=*amek darah, letak dalam mesin centrifudge, pipette masuk dalam cartridge n masuk dalam mesin bg mndapatkan bacaan drug tertentu dlm darah tuh, pastuh isi dalam borang.. 

 tapi tue 1st day je, next dan next dan next daynye amat best okeh.. bukan sebab keje yang kurang tapi sebab kami didedahkan bukan hny pasal ubat dlm darah tp pasal penyelenggaraan mesin jugak... ape pon, bg sesape student pharmacy yang suka bergayut + malas nk buat keje, this is the perfect place for you sebab unit nie lah unit yang paling x sibuk dalam pharmacy department.. trust me =P oh btw, Cik Az nie sngt rajen okeh! 

nah! buktinye

view dari tempat duduk aku.
y tue cik Mokh n Cik Az duk pipette serum
*bila darah dah dicentrifudge, akan ade serum y terhasil bwarne kunen*


nie plak keje aku
sume bende mesti ade hasil kreativiti aku nih
pandai x aku lukis muka Cik Mokh?? keh3

 penah sekali tuh camne entah bole tertido, bukak mata je cik Mokh tengah tersenyum tengok aku.. chisplatin kantoi bebeh! mesti kurang mark aku T__T

okie dokie..fakta time : tau tak centrifudge tuh lau dalam bahasa melayu maknenya emparkan.. baru tau kan?? ha3 same la =.=

okbai Unit TDM!

2 comments:

Firdaus said...

berapa lama kat dept ni??
haha, best la shida, skrg ni daus kat ipd, tak bizi sgt, tapi bahagian opd, bizi la juga~

maris said...

1 bulan je daus...
tapi nati hida kat opd time poe.. =(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...