December 31, 2011

hye hye 2012 :)

salam :)


selamat tahun baru! tahun nie tak nak buat azam baru sebab azam tahun lepas pon tak buat dan tak terbuat lagi. tapi nak jugak cakap yang azam aku taun nie ialah nak pikat prp bole?? *pang*
buat bobo, deli dan nadia yang terlebih semangat nak sambut taun baru tuh hepi new year lah. tak balas mesej sebab xde kredit.muahaaaa dieorang nih belom pukol 9 da wish da. semangat betol! harap-harap sambut semangat maal hijrah pon camnih okie :)


p/s: orang kata tweet nih lebih banyak bawa keburukan dari kebaikan.. betul ker tak aku tak tau.. depend atas kata-kata kita kot.. aku tak pandai guna tweet tweet nih -.-

ok bye!
xoxo

December 30, 2011

From Tumblr To Blog #2

salam :)

bukak fb. bace status senior junior. ade yang menyumpah seranah.. terus unfriend. walaupon bukan tuk aku tapi aku tak suka membace status camtu. naseb junior je. =.= tengok-tengok pic 2nd baby lecturer. comel gebu puteh. i like :)
bukak tweeet. okeh tak tau nak buat ape. tengok kat timeline. wah banyakny pasal jodoh dan ianya dipos by hanya seorang kawan iaitu Cik ******  ianya pasal JODOH. terus aku teringat post pasal jodoh kat tumblr. maybe post nie sesuai tuk die ;) oh, aku wonder lah sape orang ketiga tuh. no offend okiey =P

Duaa for all the single ladies ;)

O Allah ! Please grant me the one..
Who will be the garment for my soul..
Who will satisfy half of my deen..
And in doing so make me whole..

Make him righteous and on your path..
In all he’ll do and say..
And sprinkle water on me at tahajjud..
Reminding me to pray..

May he earn from halal sources..
And spend within his means..
May he seek Your guidance always..
To fulfill all his dreams..

May he always refer to Qur’an..
and the Sunnah as his moral guide..
May he thank and appreciate You..
For the woman at his side..

May he be conscious of his anger..
And often fast and pray..
Be charitable and sensitive..
In every possible way..

May he honor and protect me..
And guide me in this life..
And please You!
Make me worthy..
to be his loving wife..

And finally, O Allah !
Make him abundant in love and laughter..
In taqwa and sincerity..
In striving for the hereafter !

May Allah (swt) grant all the Muslim sisters with such husbands.. Aameen ya Rabb!! :)




aku pon tertanya sape la yang akan jadik husben aku  tuh >.<
da start nak gedik!
ok bye

tengah dengar lagu sesaat kau datang by ramlah ram :)

December 29, 2011

da mu ok?

salam :)

mase iklan citer "tentang dhia" *bukan tentang aku @ kau eh!* barulah cepat3 naek atas masuk bilik nak solat. tetibe terperasan ade mesej  "da mu ok?" ape makneny?? aku pon x tau and sejak aku masuk MicOst sampai la prac kat HSA ohsem nih besties3 aku mesti tetibe mesej camtuh sehinggalah skunk =.= okeh. main topic peliz

dua benda yang paling aku tak suka tapi aku have fun mase buat.. erk?
1- naek turun naek turun bus setiap hari
penat weh pagi3 naek bus.. kena tunggu bus pastuh naek tengok mak ai ramainye orang. kalau bernasib baik bole la duduk tapi memang jarang sangat bole duduk. berdiri pegang tiang sambil jeling orang tuh best  la..ops jangan.. nati orang benci au ye adek-adek sekalian..tetibe teringat keadaan ikan sardin dalam tin =/ tapi aku selalu bernasib baek dapat duduk dan aku sukeeeeew gaya gedik.

2- angkat cream yang beratnye 30kg
penat dan penat. buat cream dengan baunye yang pewiit wangi.buat kertas kerja. cari bahan.  timbang bahan. masukkan dalam bekas.  putar dengan mesin. jaga lah mesin tue at least duploh minit tuk satu tong.  dengar memang la senang tapi ianya memerlukan kesabaran okeh. lau silap buat memang kena teruk lah . 30 kg tue =.= satu hari ade la dalam 4 tong, buat time petang-petang. pagi kena filling ubat dari wad yang antar buku indent. aku panggil buku cumel sebab die warne pink! sukeew sukeew. gedik!

setiap satu tong tue beratnye 30 kg
aku dan cik Az yang prepare dan angkat sendiri



nak tengok ombak rindu sebab status seseorang tuh tapi tak larat. sakit pinggang!
nak balas mesej tapi xde kredit. lenguh badan!
nak mandi tapi malas.perut lapar! 
rase aku ok x? #_#
ok bye!

pic kipnap dari fb Cik Az.. kredit to her =P






December 26, 2011

Cik Mokh, Cik Az & Maris

salam :)

okeh! dah genap sebulan duk kat HSA nih. 1st unit pharmacy yang aku and Cik Az ditempatkan ialah Unit TDM.  semuanya pasal darah dan maccine.. eeeuwww darah! naseb baek dalam test tube..  o/0

mase 1st day masuk sini mmg sngt3 bosan.. bende wajib ialah tunggu darah, tunggu darah dan tunggu darah..  bg aku yang cepat terasa bosan nie ianye mmg amat3 membebankan *=*amek darah, letak dalam mesin centrifudge, pipette masuk dalam cartridge n masuk dalam mesin bg mndapatkan bacaan drug tertentu dlm darah tuh, pastuh isi dalam borang.. 

 tapi tue 1st day je, next dan next dan next daynye amat best okeh.. bukan sebab keje yang kurang tapi sebab kami didedahkan bukan hny pasal ubat dlm darah tp pasal penyelenggaraan mesin jugak... ape pon, bg sesape student pharmacy yang suka bergayut + malas nk buat keje, this is the perfect place for you sebab unit nie lah unit yang paling x sibuk dalam pharmacy department.. trust me =P oh btw, Cik Az nie sngt rajen okeh! 

nah! buktinye

view dari tempat duduk aku.
y tue cik Mokh n Cik Az duk pipette serum
*bila darah dah dicentrifudge, akan ade serum y terhasil bwarne kunen*


nie plak keje aku
sume bende mesti ade hasil kreativiti aku nih
pandai x aku lukis muka Cik Mokh?? keh3

 penah sekali tuh camne entah bole tertido, bukak mata je cik Mokh tengah tersenyum tengok aku.. chisplatin kantoi bebeh! mesti kurang mark aku T__T

okie dokie..fakta time : tau tak centrifudge tuh lau dalam bahasa melayu maknenya emparkan.. baru tau kan?? ha3 same la =.=

okbai Unit TDM!

From Tumblr To Blog #1

 







keh3.. nak beli smart phone.. nak buat camnie jugak! ngee :)
hepi monday morning peps
*cepat bukak tv, byk cite best sempena christmas, sale pon byk maa* o.O

December 25, 2011

berpicnic di PH

salam :)

okie dokie! da lame x update blog.. rase janggal lak!
jadi biar je la pic y jelaskan sumeny 
enjoys :)

geng 1

melawan geng 2

perahu layar terlepas dari laut..
ade nampak??

aper kes la pelayan P tuh
aku bg kertas, die bg syiling je!


p/s: aku heran. nape dlm sume pic muka aku mcm baru bgn tido ? O.0

okbai! =P

chop!
chop!
chop!
tadi ade dua org kanak3 hyperactive. sian ayah die kena kejar anak3 die dalam PH.
dah le kena jaga baby kecik. mak die x kelihatan lak
busy shopim kot ;0
tu je nak gtau! bye peps =P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...